Home Zaanstad Assendelft Echtpaar Breebaart-Mulder 65 jaar getrouwd!

Echtpaar Breebaart-Mulder 65 jaar getrouwd!

0
Echtpaar Breebaart-Mulder 65 jaar getrouwd!
Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – Vrijdagochtend bezocht burgemeester van Zaanstad Jan Hamming het echtpaar Breebaart-Mulder om ze namens het college van B&W te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Meneer en mevrouw Breebaart-Mulder zijn beiden geboren in Wormerveer en ontmoette elkaar bij de Rotterdamsche Bank. Begin jaren ’50 kwam de heer Breebaart daar in dienst en een jaar na hem mevrouw Breebaart-Mulder. Al snel sloeg de vonk over en na ongeveer een jaar trouwde het stel in Assendelft.

Hun eerste huisje stond op de Zaanweg, naast de Doopsgezinde kerk. Inmiddels woont het stel al meer dan 50 jaar op de Jan Camperstraat. Ze kregen vier kinderen, drie dochters en één zoon en hebben inmiddels negen kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Het echtpaar Breebaart-Mulder is altijd sportief en actief geweest. Zo was mevrouw actief als turnster, atlete en op de tennisbaan. Meneer tenniste ook en voetbalde lange tijd voor Fortuna Wormerveer. Daarnaast gingen ze jaarlijks samen op wintersport. Ook zeilde het stel jarenlang samen op het IJsselmeer, in Friesland en meer in de buurt op het Alkmaardermeer.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!