Hulpdiensten oefenen vondst drugslab Durghorstplantsoen

Foto: Sander Disselköter / Inter Visual Studio

KROMMENIE – Woensdag heeft op het Durghorstplantsoen een grote oefening plaatsgevonden met onder andere het LTFO (Landelijk Team Forensische Opsporing) van de politie en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) en de CBRN Responseenheid (Chemisch, Biologisch, Radiologisch of Nucleair) van Defensie.

De experts oefenden hoe te handelen bij de vondst van een drugslab. Het aantreffen van een locatie voor drugsproductie brengt voor hulpdiensten meerdere risico’s met zich mee zoals explosiegevaar door gevaarlijke stoffen, blootstelling aan giftige chemicaliën of bijtende stoffen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelKlassieke brandweerauto uitgebrand in slooppand
Volgend artikelEchtpaar Breebaart-Mulder 65 jaar getrouwd!