Home 112 Groot drugslab aangetroffen aan het Rak in Westzaan

Groot drugslab aangetroffen aan het Rak in Westzaan

0
Groot drugslab aangetroffen aan het Rak in Westzaan
Foto: Politie

WESTZAAN – De politie heeft dinsdagochtend een inval gedaan bij een bedrijfspand aan het Rak. In het pand werd een drugslab gevonden voor het produceren van synthetische drugs. Twee verdachten, een 24-jarige man en een 50-jarige man uit Amsterdam, werden hierbij aangehouden.

In het drugslab trof de politie 600.000 XTC-pillen aan, 100 kilo MDMA en een grote hoeveelheid grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs. Politiespecialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) zullen het drugslab veilig ontmantelen en de in beslag genomen goederen afvoeren. De recherche zet het onderzoek voort.

Pand gesloten

Op dinsdag 30 juni is het pand op de Rak in Westzaan voor de duur van 12 maanden gesloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet. Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!