Luchtfoto: Buurtschap Middel Westzaan

Foto: Pascal Fielmich

WESTZAAN – Buurtschap Middel dankt zijn naam aan het plaatsje De Middel dat gelegen was in de Westzanerpolder. Het plaatsje bestond slechts uit een klein groepje boerderijen. De dwarsgelegen Weiver vormde de verbindingsweg tussen Westzaan en De Middel.

In de loop van de eeuwen is het dorp Westzaan naar het noorden gegroeid en raakte in de 19e eeuw geheel vergroeid met De Middel. De ooit van noord naar zuid lopende weg wordt tegenwoordig doorkruist door de Coentunnelweg (A8). De bewoning varieert van huizen tot grote boerderijen, gezien richting Wormerveer.

Haal nu de Zaanstreek in huis!

Bestel hier foto’s gemaakt door ‘Dit is de Zaanstreek’-fotograaf Pascal Fielmich. Er zijn diverse materialen en formaten beschikbaar.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelScooterrijder raakt zwaargewond bij botsing op Bolbaken
Volgend artikelEchtpaar Berntsen-Eckhardt 65 jaar getrouwd (fotoserie)