Crescendo sluit ruim 40 jaar papier ophalen feestelijk af

Foto: Crescendo Assendelft

ASSENDELFT – Afgelopen zaterdag was het dan zover: het laatste rondje door Assendelft. De oud papierprijs is tot het nulpunt gedaald, waarmee een jarenlange traditie tot een eind komt. Eerst met tractor en platte kar, jutezakken en praam richting de papierfabriek in Wormer. Later ging de muziekvereniging, ondersteund door vrachtwagens van de firma Brantjes, elke derde zaterdag van de maand door het dorp. Zaterdag kreeg de papierploeg veel bedankjes en lekkernijen aangereikt. Taarten, gevulde koeken, posters met dankwoorden vastgeplakt op papierbakken en vele berichtjes via sociale media.

Het ophalen vond plaats door weer en wind, soms met frisse tegenzin, maar altijd met het doel om plezier te hebben. Papierophaler Koos Nootebos vertelt: “Vroeger vond je nog weleens een spannend magazine. Ondanks dat dit de laatste jaren minder werd, haalde ik afgelopen zaterdag de bedankjes uit de vrachtwagen, ligt daar een blad op de grond met op de voorpagina twee welgevormde dames! Ook de chauffeur heeft dus fanatiek geholpen met papier inzamelen.”

Crescendo moet vooral een serieuze noot kwijt: met de noodgedwongen oud-papierstop loopt de vereniging duizenden euro’s per jaar mis. Geld waarmee concerten en muzieklessen werden gegeven, waarmee de vereniging draaiende wordt gehouden. Het verenigingsleven is voor Assendelft van groot belang. Niet alleen voor muzikale ontwikkeling, maar ook voor maatschappelijke verbondenheid. Samen maak je muziek, help je elkaar in moeilijke tijden en vier je successen.

Het bestuur is op zoek naar creatieve oplossingen om deze inkomsten te genereren. Daarnaast zou een jaarlijkse donatie enorm helpen. Dit kan al vanaf € 10 en heel eenvoudig via crescendo-assendelft.nl/donateur.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelOscar uit Zaandam wint 32.000 euro in ‘BankGiro Miljonairs’
Volgend artikelGewonde bij brand op zeilboot Veerdijk