Home Zaanstad Assendelft Voetbalclub OFC Oostzaan krijgt benodigde vergunningen

Voetbalclub OFC Oostzaan krijgt benodigde vergunningen

0
Voetbalclub OFC Oostzaan krijgt benodigde vergunningen
Foto: Pascal Fielmich

OOSTZAAN – Voetbalclub OFC krijgt een exploitatievergunning en een gewijzigde drank- en horecavergunning. Dat heeft burgemeester Rob Meerhof van Oostzaan besloten. Hij doet dat na een advies van het Landelijk Bureau Bibob (LBB) en een positief verlopen vergunningentraject met OFC.

Het besluit van de burgemeester volgt na een verzoek van de voetbalclub om de vergunningen te verstrekken. In zulke situaties is het altijd gebruikelijk dat er een Bibob-procedure wordt gestart. Tijdens dit onderzoek wordt gekeken naar informatie die bij politie en justitie bekend is over de aanvrager.

Wel zijn in beide vergunningen voorschriften opgenomen met als doel om een eerder bij de club ontstane situatie voortaan te voorkomen.

Verheugd

Het bestuur van OFC reageert verheugd op het besluit van burgemeester Meerhof. “Na een lange periode van onzekerheid zijn wij eindelijk in staat om op een positieve manier met elkaar naar de toekomst te kijken. Aan alle verzoeken voor onderbouwing en aanvullende informatie in het kader van transparantie is volledige medewerking verleend. De burgemeester heeft geen zaken geconstateerd die de vergunningverlening in de weg staan. De aandacht kan nu weer volledig uitgaan naar het voetballen, zodra de COVID-19 situatie dit verder mogelijk maakt”, aldus het bestuur van OFC.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!