Home Zaanstad Assendelft Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok

0
Vanaf zaterdag 23 januari geldt een avondklok
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ’s ochtends binnen moet blijven. De avondklok zorgt ervoor dat mensen minder vaak bij elkaar op bezoek gaan of elkaar ontmoeten, wat helpt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. De avondklok geldt tot 10 februari 04:30 uur.

Formulieren

Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en je een geldige reden hebt. In dat geval moet je een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Wanneer het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig. Meer informatie over geldige redenen om op straat te zijn en de benodigde formulieren zijn te vinden op Rijksoverheid.nl/avondklok.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!