VIDEO: Tijdelijk corona testbus in gebruik genomen (doorloop)

ZAANDAM – Woensdag is bij wijkcentrum De Poelenburcht aan het Weerpad in Zaandam de tijdelijke corona testbus in gebruik genomen.

De hoge besmettingscijfers en het lage testpercentage in de wijk Poelenburg, in verhouding tot andere wijken in de regio, vormden de aanleiding voor de inzet van de testbus. Met de inzet van de mobiele unit in de wijk zelf hoopt de GGD de testbereidheid te verhogen en vroegtijdig besmettingen op te sporen.

Van 06 t/m 10 januari en vanaf 18 januari kan men elke dag tussen 08:30 – 15:15 uur zonder afspraak terecht bij de testbus op het parkeerterrein bij wijkcentrum De Poelenburcht aan het Weerpad 1A in Zaandam. Dit in tegenstelling tot de reguliere teststraten, waar alleen op afspraak wordt getest. Wel dient men een identiteitsbewijs mee te nemen naar de testbus.

In de testbus wordt de pcr-test afgenomen, dit is de reguliere test die de GGD uitvoert waarbij het testmonster naar een lab wordt gestuurd en de uitslag 24-48 uur na afname bekend is.

De bus komt van het Landelijk Serviceloket Testen (LST) van GGD GHOR Nederland. Dit loket is opgericht om GGD’en te ondersteunen bij het testen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelMan raakt zwaargewond bij ‘steekpartij’ in Wormerveer
Volgend artikelScooterrijder raakt gewond bij botsing in Assendelft