Home Agenda Kerstgedachte: Plant een kerstboom bij Pennemes!

Kerstgedachte: Plant een kerstboom bij Pennemes!

0
Kerstgedachte: Plant een kerstboom bij Pennemes!
Foto: Pennemes

ZAANDAM – Donderdag 9 januari planten buurtbewoners, samen met medewerkers van Pennemes en de gemeente Zaanstad een echt kerstbomenbos op de groenstrook van het zorgcentrum aan de Joachim Kleinsorgstraat.

Elk jaar worden er in Nederland 2,5 miljoen bomen gekocht voor kerst. Bijna al die bomen worden na kerst vernietigd. Terwijl onze stad best wat meer bomen kan gebruiken. Bomen zuiveren immers de lucht, maken ons gelukkiger, meer ontspannen en zijn goed voor dieren.

Koop een boom met een kluit

Daarom roept wijkzorgcentrum Pennemes inwoners van Zaanstad op om een kerstboom met een goede kluit (en het liefst in een pot) te kopen en deze tijdens de feestdagen af en toe een kopje water te geven zodat hij blijft leven en een goede kans maakt om aan te slaan in het kerstbomenbos!

Uw kerstboom doneren?

Gun uw kerstboom een tweede leven! Heeft u een kerstboom met een goede kluit en wil u deze na kerst doneren? Medewerkers van Pennemes halen de kerstboom graag bij u op. Dat scheelt u weer gesjouw. Geef wel, in verband met de planning, uiterlijk 3 januari uw adres door via kerstbomenbos@zaanstad.nl of bel 075-6816102. De bomen worden dinsdag 7 januari overal in Zaanstad opgehaald. Maar u mag natuurlijk ook zelf uw boom op de groenstrook neerzetten.

Kerstbomenplantfeest

Donderdag 9 januari van 15:00 tot 16:30 uur wordt samen met de bewoners van Pennemes een kerstbomenplantfeest met nieuwjaarsborrel gehouden. De eerste boom gaat om 15:00 uur de grond in. Er zijn hapjes, drankjes en live muziek van de Golden Pennies en accordeonist Bert Glim. Als u uw kerstboom doneert mag u natuurlijk zelf komen graven tijdens het kerstbomenplantfeest, maar het hóeft niet. Er staan graafvrijwilligers klaar. U bent van harte uitgenodigd!

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!