Home 112 Positieve reacties op preventief fouilleeractie politie

Positieve reacties op preventief fouilleeractie politie

0
Positieve reacties op preventief fouilleeractie politie
Positieve reacties op preventief fouilleeractie politie - Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Donderdagavond heeft er voor de derde keer een preventief fouilleeractie plaatsgevonden in het centrum en in Poelenburg. In het centrum is gefouilleerd in de Zilverpadsteeg, Parkstraat en een deel van de Dam. Verder zijn de bezoekers van 2 coffeeshops en een shisalounge gefouilleerd. De actie is vervolgens voortgezet in Poelenburg. Hierbij werd iedereen die op straat was gefouilleerd.

In totaal fouilleerde de politie 267 personen en werden er 62 voertuigen doorzocht. Dit leverde drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash op. Onderzocht wordt of het hier om crimineel verkregen geld gaat. De wapens, drugs en het geld werden in beslag genomen.

Bij deze actie, die tussen 20:00 en 01:00 uur plaats vond, zijn vierentwintig politiemensen (waaronder vier politieruiters) ingezet. Sherwin Tjin-Asjoe, teamchef van de politie in Zaanstad: “De preventief fouilleeracties zijn een goede bijdrage aan de veiligheid in ons gebied. We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.”

Bron: Politie

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!