Luchtfoto: De Zaanbocht

Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – De haakse kronkel in de veenstroom waar Wormermeer langs is ontstaan noemen we tegenwoordig de Zaanbocht. Door het ontbreken van een natuurlijke stroming zou het toepasselijker zijn om de Zaan een langgerekte plas in plaats van een rivier te noemen. Voor de aanleg van de droogmakerijen en het Noordzeekanaal liep de Zaan van het Starnmeer naar het IJ. De Zaanbrug verbindt Wormerveer (Gemeente Zaanstad) met Wormer (Gemeente Wormerland). Gezien vanaf RKVV Saenden aan het Frans Marspad in Wormerveer richting De Poel in Wormer.

Haal de Zaanstreek in huis!

Bestel hier foto’s gemaakt door “Dit is de Zaanstreek” fotograaf Pascal Fielmich. Er zijn diverse materialen en formaten beschikbaar.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!