Home Luchtfoto's Luchtfoto: De Zaanbocht

Luchtfoto: De Zaanbocht

0
Luchtfoto: De Zaanbocht
Foto: Pascal Fielmich

WORMERVEER – De haakse kronkel in de veenstroom waar Wormerveer langs is ontstaan noemen we tegenwoordig de Zaanbocht. Door het ontbreken van een natuurlijke stroming zou het toepasselijker zijn om de Zaan een langgerekte plas in plaats van een rivier te noemen. Voor de aanleg van de droogmakerijen en het Noordzeekanaal liep de Zaan van het Starnmeer naar het IJ. De Zaanbrug verbindt Wormerveer (Gemeente Zaanstad) met Wormer (Gemeente Wormerland). Gezien vanaf RKVV Saenden aan het Frans Marspad in Wormerveer richting De Poel in Wormer.

Haal de Zaanstreek in huis!

Bestel hier foto’s gemaakt door “Dit is de Zaanstreek” fotograaf Pascal Fielmich. Er zijn diverse materialen en formaten beschikbaar.