Home 112 [UPDATE] Woninginbrekers klemgereden na achtervolging

[UPDATE] Woninginbrekers klemgereden na achtervolging

0
[UPDATE] Woninginbrekers klemgereden na achtervolging
Foto: Inter Visual Studio

WORMERVEER – De politie heeft zaterdag na een wilde achtervolging twee woninginbrekers aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een kluis uit een woning in Venhuizen. De bestuurder van de vluchtende auto verkeerde vermoedelijk ook onder invloed van verdovende middelen. Er is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De inbraak werd gemeld door een oplettende buurtbewoner. Deze wist ook het kenteken te benoemen van de auto waarmee de inbrekers wegreden. Surveillerende agenten zagen de auto rijden op de snelweg A7 en vervolgens via de wijk ’t Kalf in Zaandam richting Wormerveer gaan. De bestuurder negeerde stoptekens. De bijrijder vluchtte het voertuig uit en werd aangehouden. De bestuurder probeerde uit handen van de politie te blijven en reed hierbij over fietspaden, door bermen, negeerde een rood verkeerslicht en kreeg een aanrijding met een Connexxion bus en een geparkeerde auto op de Frans Halsstraat in Wormerveer. Op de Rembrandtkade is de bestelbus uiteindelijk klemgereden en de bestuurder aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Mocht u betrokken zijn geraakt bij de achtervolging en de politie heeft u nog niet gesproken, belt u dan met 0900-8844.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!