Home Zaanstad Assendelft Zaanse echtpaar Dijkstra-Tock 65 jaar getrouwd!

Zaanse echtpaar Dijkstra-Tock 65 jaar getrouwd!

0
Zaanse echtpaar Dijkstra-Tock 65 jaar getrouwd!
Foto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Zondag bezochten burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en zijn vrouw Roya het echtpaar Dirk Dijkstra (92) en Clara Margareta Tock (87) om ze namens het college van B&W te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Dirk Dijkstra en Clara Margareta Tock trouwden op 1 maart 1955 met elkaar. Ze hebben samen 3 kinderen Fred, Dick en Carla. Inmiddels heeft het echtpaar 7 kleinkinderen Jose, Paul, Kim, Steve, Lynn, Nadine en Roy en 5 achterkleinkinderen Saar, Teun, Tess, Wies en Noor.

Dirk en Clara hebben altijd veel samen gedaan. Zo stonden ze samen in het clubhuis van AZVD en gingen zomers met de jeugd van AZVD een week op vakantie naar Assen. Jarenlang begeleiden ze vakanties via het Rode Kruis om de Assendelftse ouderen een leuke week te bezorgen. Ook hielpen ze samen jarenlang in de keuken van de fanfarevereniging.

Dirk woont bijna zijn hele leven op de Veenpolderdijk. Het huis waar het echtpaar nu in woont heeft Dirk zelf met zijn eigen handen gebouwd, op de plek waar zijn ouderlijk huis ook stond. Dirk is een echte bouwvakker maar heeft ook een aantal jaren bij ijzerwinkel Maarten Hart gewerkt. Daarnaast was Dirk bestuurslid van de ijsvereniging en zwemvereniging in de jaren zeventig. Ook heeft hij jarenlang een muziek instrument bespeelt bij Fanfarekorps de Harmonie. Hij houdt nog steeds van knutselen.

Clara is een geboren Assendelftse. Ze is opgeleid tot coupeuse en heeft in haar leven heel wat kleding gemaakt. In de jaren zeventig is actief geworden bij het Rode Kruis, waar ze iedere dinsdagmiddag hielp met het handwerken in Festina Lente. Daarnaast was ze bovendien jarenlang een bekend gezicht aan de kassa van zwembad de Dolphijn waar ze werkte tot ze de VUT in kon.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!