Woning aan het Vennenland voor zes maanden gesloten

Archieffoto: Pascal Fielmich

ASSENDELFT – Vrijdag is aan het Vennenland een woning, op grond van artikel 13b van de Opiumwet, voor zes maanden gesloten.

Eind november werd een voertuig met twee inzittenden gecontroleerd. In het voertuig werden 235 hennepstekken aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en de inzittenden zijn aangehouden.

Naar aanleiding van deze vondst en de aanhouding van de eigenaar van het voertuig is zijn woning aan het Vennenland gecontroleerd. Op zolder werd onder andere ruim 300 gram henneptoppen, bijna 2 kilo hennepgruis en henneptoppenafval en ruim 2 kilo hennepafval aangetroffen. Daarnaast werd er ook een koolstoffilter en droogrekken gevonden.

De woning wordt voor zes maanden gesloten omdat er verzwarende omstandigheden zijn. Zo zijn er signalen die duiden op beroeps- of bedrijfsmatigheid.

De aangetroffen hennep in de woning en de hennepstekken in het voertuig van de bewoner vermoeden betrokkenheid bij de hennepkweek. Het is aannemelijk dat naast de woning andere locaties betrokken zijn bij de drugshandel.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelRechtbank beslist dat sportcomplex OFC open blijft
Volgend artikelVrachtwagen in brand Penningweg; politie doet onderzoek