maandag, juni 17, 2024
Home Evenement Oplevering sociale huurwoningen de Staart van Wormer

Oplevering sociale huurwoningen de Staart van Wormer

WORMER – Jeroen Schalkwijk, wethouder van Gemeente Wormerland, en Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon, overhandigden dinsdag 9 maart de sleutel aan blije, nieuwe bewoners van de eerste opgeleverde eengezinswoning binnen het project de Staart in Wormer. De Staart is de voorlaatste fase die woningcorporatie Parteon oplevert binnen het overkoepelende project Wormervelden. Deze fase bestaat uit 44 sociale huurwoningen rond de Knollendammerstraat.

Relatief korte bouwperiode

De woningen zijn gebouwd volgens het “Huisvanu” concept van aannemer Plegt-Vos. Dit is een gestandaardiseerd en efficiënt bouwsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende geprefabriceerde bouwelementen. Harry Platte, directeur-bestuurder Parteon: “Door deze conceptuele manier van bouwen kunnen we sneller inspelen op de ongekend hoge woningnood.” Wethouder Jeroen Schalkwijk beaamt dit: “Deze woningen zijn in relatief korte tijd gebouwd en we zijn zeer verheugd dat deze 44 eengezinswoningen zijn toegevoegd aan de woningvoorraad van gemeente Wormerland.” Ondanks dat er gebruik is gemaakt van diverse standaard elementen, hebben de woningen, volgens het ontwerp van architectenbureau Common Affairs, toch een eigen individueel karakter gekregen.

Duurzame woningen

De 44 eengezinswoningen zijn zogeheten Nul-op-de-Meter-woningen (NOM-woningen). De platte daken zijn volledig voorzien van zonnepanelen. Ook hebben de zeer goed geïsoleerde woningen een warmtepomp, vloerverwarming en mechanische ventilatie. De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. Deze nieuwbouwwoningen passen bij de ambitie van de gemeente Wormerland om zoveel mogelijk energieneutrale woningen te bouwen. De woningen zijn gereed voor de toekomst. Met de energie die een woning opwekt kunnen de bewoners met bewust, spaarzaam woongedrag de energierekening “op nul” uit laten komen.

Groene huurders

Voor deze vierkamerwoningen is Parteon dan ook op zoek gegaan naar ‘groene huurders’. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een woning, is dat de nieuwe bewoners energiezuinig kunnen en willen leven. Ze moeten zich thuis voelen in een woning waarin duurzaam woongedrag de norm is. Parteon begeleidt de nieuwe bewoners hierbij door hen te voorzien van informatie en door bewoners te helpen hun energieverbruik te monitoren. De komende weken levert Parteon alle 44 woningen op aan de nieuwe bewoners en krijgen zij een nieuw en duurzaam thuis.

Ontwikkeling Wormervelden

De laatste fase van project Wormervelden, langs de Zaan, is in voorbereiding. Voor deze locatie heeft Parteon eind vorig jaar een marktverkenning gedaan. In de loop van 2021 wil de woningcorporatie een plan ontwikkelen en invulling gaan geven aan deze fase, die ruimte biedt voor maximaal 220 appartementen onder andere voor de sociale verhuur.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments