Oplevering Spatterstraat sluitstuk vernieuwing Molenbuurt

Foto: WormerWonen

WORMER – Tijdens de officiële oplevering metselde wethouder Jeroen Schalkwijk een oprichtingsplaquette in de muur van de nieuwe portiekwoningen aan de Spatterstraat in Wormer. Met de bouw van deze nieuwbouw appartementen is de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van de Molenbuurt.

Begin 2008 ontstonden de plannen voor de vernieuwing van de Molenbuurt. Onder begeleiding van stedenbouwkundigen konden de buurtbewoners meedenken en meeschetsen aan een nieuwe Molenbuurt. Er was veel belangstelling voor het project. Nieuwbouw gaf mogelijkheid voor uitbreiding en het verhogen van de kwaliteit van de openbare ruimte. In totaal zijn er 120 woningen gesloopt en 160 woningen teruggebouwd.

De duurzame woningen zijn gasloos en energie-neutraal door maximale isolatie en doordat elke woning net zoveel energie opwekt als dat zij verbruikt.

Kijk voor meer informatie over de Spatterstraat portiekwoningen op www.wormerwonen.nl

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelAutomobilist raakt gewond bij botsing met geparkeerde auto’s
Volgend artikelNieuwe conservatoren bij het Zaans Museum