‘Zwerfkattie’ op zoek naar afval in Wormerland

Foto: Pressrecord PR

WORMERLAND – ‘Zwerfkattie, je opruimmattie’ stond vandaag voor het eerst oog-in-oog met bedenker Mara uit groep 5/6 van basisschool De Eigen Wijs. Het tot leven gebrachte ontwerp van de Opruimheld-ontwerpwedstrijd in Wormerland, werd hoogstpersoonlijk door wethouder Harold Halewijn aan bedenker Mara onthuld. De eerste mogelijkheid om Zwerfkattie in het echt te bewonderen is op 18 september tijdens de jaarlijkse World Cleanup Day. De mascotte moedigt op die dag in Wormerland verschillende vrijwilligers aan bij het opruimen van afval in de buurt.

Wethouder Harold Halewijn prees Mara voor haar enthousiasme en creativiteit: “Vandaag zijn we hier getuige van een belangrijke stap in de dagelijkse strijd tegen zwerfafval in onze gemeente. Heel veel kinderen zijn bij de campagne betrokken en hebben meegedacht over het ontwerp. Dankzij het winnende ontwerp van Mara maken we inwoners bewuster over hoe om te gaan met afval. Zwerfkattie is de komende periode regelmatig terug te zien bij activiteiten in ons dorp.”

Eind april kreeg Mara na een spannende finale van de Opruimheld-ontwerpwedstrijd al bezoek van wethouder Harold Halewijn om bekend te maken dat haar Zwerfkattie de meerderheid van de bijna 1.200 ingediende online stemmen had gekregen. Zij ontving toen al een Nintendo Switch uit handen van de wethouder in afwachting van het ’tot leven brengen’ van haar ontworpen Opruimheld.

Blijf op de hoogte!
Volg ‘Dit is de Zaanstreek’ op Facebook · Twitter · Instagram
Stuur nieuws, tips, foto’s en filmpjes naar info@ditisdezaanstreek.nl
Vorig artikelLuchtfoto: Spoorbrug Zaandam
Volgend artikelLuchtfoto: Inverdan Zaandam