Judith Michel-de Jong nieuwe burgemeester Wormerland

Foto: Gemeente Wormerland

WORMERLAND – De gemeenteraad van Wormerland draagt Judith Michel-de Jong voor als nieuwe burgemeester. Judith Michel-de Jong (45) is op dit moment manager en afdelingshoofd bij de strategische beleidsafdeling van de provincie Flevoland.

Judith Michel-de Jong heeft politiek-bestuurlijke ervaring opgedaan in Hoorn. Zij was geruime tijd raadslid en fractievoorzitter van de PvdA in Hoorn, de gemeente waar zij tijdens de vorige raadsperiode ook wethouder en eerste locoburgemeester was.

De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft de afgelopen maanden de
raadsvoordracht voorbereid op basis van de profielschets die de gemeenteraad op 16 oktober 2019 heeft vastgesteld. De gemeenteraad herkent in Michel-de Jong de verbinder en burgermoeder waar in de profielschets om werd gevraagd.

Met de voordracht van de gemeenteraad komt de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester van Wormerland in de laatste fase. De aanbeveling wordt met een advies van de Commissaris van de Koning naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzonden. Na een laatste screeningsonderzoek draagt de minister de kandidaat voor. De koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. Op 14 april 2020 staat de raadsvergadering gepland waarin mevrouw Michel-de Jong wordt geïnstalleerd. De huidige burgemeester Peter Tange gaat in maart 2020 met pensioen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelMan aangehouden op verdenking van plaatsen handgranaat
Volgend artikel166 bekeuringen voor fietsers en brommers op de Dam