Gemeente Oostzaan en CBS De Korenaar helpen wilde bijen

Foto: Omgevingsdienst IJmond

OOSTZAAN – Donderdagochtend plaatsten wethouder Dral en leerlingen van CBS De Korenaar twee bijenhotels op de Algemene Begraafplaats. Insecten en bijen hebben het moeilijk in Nederland, op deze manier worden de wilde bijen geholpen.

Wilde bijen worden bedreigd in hun bestaan. “Wilde bijen zijn cruciaal voor de productie van ons voedsel. De grootste bedreiging waar de wilde bij mee te kampen heeft, is gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Met een professioneel bijenhotel kunnen wij de bij een gemakkelijk en snel een kunstmatige nestgelegenheid bieden”, aldus wethouder Rosemarijn Dral.

De leverancier van het bijenhotel gaf de kinderen informatie over de verschillende soorten bijen die in dit bijenhotel nestelen. Na afloop ontvingen de leerlingen van Omgevingsdienst IJmond een insectenhotel voor op het schoolplein en bij vriendelijk bloemenzaad.

De plaatsing van het bijenhotel is een initiatief van de gemeente Oostzaan en Omgevingsdienst IJmond. Het bijenhotel is een door de stichting “Heel Nederland zoemt” goedgekeurd model. Het is gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelGetuigen gezocht van overval op kapsalon in Zaandam
Volgend artikelFietsster raakt gewond op rotonde Dorpsstraat in Assendelft