Extra corona-testlocatie in Zaanstad Noord

Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – In Zaanstad Noord zal begin december een extra corona-testlocatie in gebruik worden genomen. Op de nieuwe locatie kunnen 300 mensen per dag worden getest. “We verwachten een grote extra stroom vanwege het komende griepseizoen en grotere testbereidheid bij de burger”, zo meldt woordvoerder Marjon Bartelds van GGD Zaanstreek-Waterland aan NH Nieuws. Ook laat de woordvoerder weten dat op een later moment mogelijk ook mensen zonder symptomen zich kunnen laten testen. “Alle GGD’en verhogen hun testcapaciteit.” Wat de locatie van de nieuwe corona-testlocatie wordt, kan de GGD nog niet zeggen, omdat nog niet alle afspraken rond zijn.

Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen een afspraak maken om zich te laten testen. Voor een afspraak kunt u bellen met het landelijke telefoonnummer 0800-1202.

Testlocaties Zaanstreek-Waterland

Woont en/of werkt u in de regio Zaanstreek-Waterland? Dan kunt u gebruik maken van de ‘coronatest drive in’ van de GGD in Zaandam en in Purmerend.

Zaandam: Ronde Tocht 11, 1507 CC in Zaandam.
Purmerend: Burgemeester Kooimanweg 14, 1442 BZ in Purmerend.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!