Home Zaanstad Assendelft Dragen mondkapje in Zaans Medisch Centrum verplicht

Dragen mondkapje in Zaans Medisch Centrum verplicht

0
Dragen mondkapje in Zaans Medisch Centrum verplicht
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Vanaf vrijdag, 2 oktober 2020, is het dragen van een mondkapje verplicht bij een bezoek aan het Zaans Medisch Centrum (ZMC). Hiermee geeft het ZMC gehoor aan het dringende advies van de regering om het dragen van mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen.

Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar. Je draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje. Breng je een bezoek aan het ziekenhuis, neem dan een eigen mondkapje mee. Het mondkapje doe je op vóór binnenkomst en houdt je gedurende het hele bezoek op.

In het Zaans Medisch Centrum is het volgende verplicht:

  • Iedereen houdt anderhalve meter afstand van anderen
  • Iedereen desinfecteert bij binnenkomst de handen
  • Een mondkapje dragen

Kom zonder begeleiding

Kom zonder begeleiding naar je afspraak, op die manier wordt het aantal mensen in het ziekenhuis beperkt. Uitzondering hierop zijn kinderen, kwetsbare mensen en mensen die een tolk nodig hebben: begeleiding is dan beperkt tot één persoon. Ook is het belangrijk om het ziekenhuis na de afspraak zo snel mogelijk te verlaten. Hiervoor zijn aangepaste looproutes gemaakt in het ziekenhuis. De begeleiding mag geen corona-gerelateerde klachten hebben.

Er zijn op dit moment acht bewezen Corona patiënten opgenomen in het Zaans Medisch Centrum.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!