Stankoverlast door grote brand Westelijk Havengebied

Foto: Sander Disselköter / Inter Visual Studio

ZAANSTREEK – Woensdagmiddag is er rond 13:30 uur brand uitgebroken op het terrein van een metaalrecyclingbedrijf aan de Amerikahavenweg in het Westelijk Havengebied Amsterdam. De brand woedde in een berg met schroot. De brand ging gepaard met rookontwikkeling die richting de Zaanstreek trok.

De brandhaard was moeilijk te bereiken, waardoor het blussen veel tijd in beslag nam. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen. De brandweer heeft rond 16:30 uur uur het sein brand meester gegeven. De brand is vermoedelijk ontstaan als gevolg van broei. Bij de brand zijn geen mensen gewond geraakt. De verwachting is dat de nabluswerkzaamheden nog enige tijd zullen duren.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelFietser gewond bij aanrijding op Noorder IJ- en Zeedijk
Volgend artikelHulpdiensten rukken groots uit voor gaslek Zuidervaartdijk