Home Zaanstad Assendelft Zeven nominaties voor Babel Architectuurprijs 2020

Zeven nominaties voor Babel Architectuurprijs 2020

0
Zeven nominaties voor Babel Architectuurprijs 2020
Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Babel Zaans architectuurplatform heeft zeven nieuwe gebouwen in de Zaanstreek genomineerd voor de Babel Architectuurprijs 2020.

Heel gevarieerde bouwwerken dingen mee naar de prijs, van een bedrijfsgebouw tot een scholencomplex, van een enkel woonhuis en een appartementencomplex tot een zwembad en een fietsenstalling. Eén van de ontwerpen zal door een jury onder leiding van architect en voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol op 4 september worden bekroond.

Zeven nominaties

Het thema van de Babel Architectuurprijs 2020 is nieuwbouw. Het gaat om gebouwen in de Zaanstreek die in de afgelopen drie jaar zijn gerealiseerd en opgeleverd. Niet alleen woningen, maar ook allerlei andersoortige bouwwerken zijn geselecteerd. Op de shortlist staan het bedrijfsgebouw Zuiver in Westzaan (Nunc architecten – foto); een woonhuis aan het Zuideinde in Westzaan (Studio Kramer); zwembad De Crommenije in Krommenie (Slangen + Koenis architecten); diverse woongebouwen in fase 3 in de Molenbuurt in Wormer (Attika architekten). En in Zaandam de droogschuur/fietsenstalling bij het NS-station (Nunc Architecten), het IKC Roggeplein (Nunc Architecten / BALD architecture) en woongebouw Romanov (Boparai Associates architekten).

Prijsuitreiking

De uitreiking van de Babel Architectuurprijs vindt plaats op 4 september. Vanwege de uitbraak van COVID-19 heeft de prijsuitreiking een digitaal karakter.

Over de Babel Architectuurprijs

De Babel Architectuurprijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Babel Zaans Architectuurplatform wil zo aandacht vragen voor de stedenbouwkundige en architectonische veranderingen die de Zaanstreek doormaakt. Vijf keer organiseerde Babel de uitreiking van de prijs in opdracht van woningcorporatie Parteon. Bij het vijftienjarig bestaan van Babel in 2018 is de toekenning van de Babel Architectuurprijs voortgezet als zelfstandige activiteit. Toen was het thema hergebruik en transformatie en werd de prijs toegekend aan architect Bjarne Mastenbroek (SeARCH) voor de herontwikkeling van een stolp in Jisp.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!