Koningsdag 2020 vieren we thuis

Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Helaas kan Koningsdag, door de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, niet op de traditionele manier worden gevierd. Ook in de Zaanstreek betekent dit dat er geen activiteiten zijn. Er mogen op 27 april 2020 geen vrijmarkten, optredens, evenementen of andere vormen van samenkomsten worden georganiseerd, ook niet voor kinderen. Ook spontane buurt- of straatborrels zijn niet toegestaan. De regel is ook tijdens Koningsdag: blijf zoveel mogelijk thuis. Koningsdag wordt dit jaar Woningsdag!

Dat betekent niet dat Koningsdag helemaal niet doorgaat. Landelijk zijn een aantal acties opgezet. Iedereen wordt gevraagd de vlag en wimpel uit te hangen. Tussen 09:45 en 10:00 uur luiden de klokken in heel Nederland als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet. In Wormer zal onder andere de klok van de Beschuitstoren luiden.

Om 10:00 uur begint de Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en balkons van eigen huis zingt of speelt iedereen die wil het Wilhelmus met het Koninklijk Concertgebouworkest. Op www.concertgebouworkest.nl lees je wat de ‘spelregels’ zijn.

Om 16:00 uur is er een Nationale Toost. In heel Nederland brengt wie dat wil tegelijkertijd een toost uit op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit… schenk in en hef het glas! Kijk voor meer informatie op www.nationaletoost.nl

Op deze manier wordt ook deze Koningsdag een feestelijke dag!

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelDeze zomer geen SAIL in Zaanstad
Volgend artikelUitslaande brand bij eethuis Melis Pide aan de Poelenburg