maandag, juni 17, 2024
Home Zaanstreek Expositie ‘Spiegelbeeld’ toont Zaanse Industriecultuur

Expositie ‘Spiegelbeeld’ toont Zaanse Industriecultuur

ZAANSTREEK – Weer en wind trotserend hebben fotografen van de Zaanse Beeldbrigade industriële panden in de Zaanstreek vastgelegd voor een expositie in het teken van de Week van de Industriecultuur. Deze expositie, een initiatief van IFIKZ Festival Zaanse Industriecultuur, wordt op 19 oktober om 13:30 uur geopend in Zaandam in het atrium van Westzijde 170.

De Zaanse Beeldbrigade brengt voor FluXus, centrum voor de kunsten in Zaanstad, de kunst- en culturele activiteiten binnen de Zaanstreek in beeld. Terwijl voor de vorige expositie nog grotendeels gebruik werd gemaakt van archiefmateriaal, stelde zij zich deze keer voor de uitdaging om in een korte periode actuele foto’s te maken van gebouwen die op enigerlei manier zijn verbonden met de Zaanse industriecultuur.

In constant overleg met elkaar verspreidden de fotografen zich als een olievlek over Zaanstad en Wormerland, op zoek naar de juiste compositie. ‘Spiegelbeeld’ is het hiervoor gekozen thema: de panden vormen een afspiegeling van de hedendaagse industriële bedrijvigheid in de Zaanstreek en in de foto’s is op diverse manieren een reflectie verwerkt. De herfstige omstandigheden waren daarbij zowel een hulpmiddel als een voortdurende uitdaging.

Het resultaat van deze missie is vanaf 18 oktober te zien op de binnenplaats van de voormalige Verkadefabriek. Met een selectie van twaalf foto’s gemaakt door tien van haar fotografen toont de Zaanse Beeldbrigade daar haar spiegelbeeld van de Zaanse industriecultuur. Op zaterdag 19 oktober om 13:30 uur zal de expositie worden geopend in aanwezigheid van (een deel van) de Zaanse Beeldbrigade.

IFIKZ Festival Zaanse Industriecultuur vindt plaats van 18 t/m 20 oktober, tijdens de Week van de Industriecultuur 2019. De expositie ‘Spiegelbeeld’ is van 18 t/m 27 oktober te zien in het Festivalhart van IFIKZ op de binnenplaats van de oude Verkadefabriek, Westzijde 170 in Zaandam.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments