Uitgever BDUmedia Noord-Holland vraagt faillissement aan

De laatste editie van De Krommenieër - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Uitgeverij BDUmedia Noord-Holland, bekend van de huis-aan-huisbladen De Zaankanter en De Krommenieër, heeft faillissement aangevraagd.

BDUmedia nam 1 juni 2017 nog tientallen titels over van de Telegraaf Media Groep (TMG). Na ruim twee jaar lijkt het doek te vallen voor vijftien Noord-Hollandse uitgaven van de Barneveldse uitgever. Het personeel is inmiddels ingelicht. Volgens de directie van het Barneveldse bedrijf was deze ingrijpende stap onvermijdelijk om de continuïteit van andere bedrijfsonderdelen te waarborgen.

Het faillissement heeft ook gevolgen voor de overige bedrijfsonderdelen van Koninklijke BDU. Directeur Heiko Imelman laat in een persbericht weten: “Door het wegvallen van werkzaamheden ontkomen we niet aan een reorganisatie, waarbij arbeidsplaatsen verloren gaan. De medewerkers zijn hierover geïnformeerd.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelHennepkwekerij ontdekt na brand in meterkast
Volgend artikelOostzaan van start met kindergemeenteraad