Home Agenda Kinderen maken kennis met watersport bij Optimist on Tour

Kinderen maken kennis met watersport bij Optimist on Tour

0
Kinderen maken kennis met watersport bij Optimist on Tour
Kinderen maken gratis kennis met watersport bij Optimist on Tour op de Zaanse Schans - Foto: Inge van der Ploeg

ZAANDAM – Van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 juli kunnen kinderen bij Optimist on Tour gratis kennismaken met verschillende watersporten op de Zaanse Schans. Daarnaast gaan zij als echte professoren aan de slag in het Optimist on Tour Laboratorium. Met kleine eenvoudige proefjes leren kinderen spelenderwijs van alles over water. Samen met de stichting Stad aan de Zaan en Zeilvereniging De Onderlinge organiseert het Watersportverbond voor de vierde keer op rij Optimist on Tour op deze unieke locatie in Nederland.

Spreekbeurt in de klas
Basisschoolkinderen uit groep 5 en 6 doen onder schooltijd mee aan Optimist on Tour. Een aantal klassen krijgen van tevoren al een ‘spreekbeurt’ op school, waarbij een instructeur de kinderen voorbereidt op hun eerste kennismaking met watersport.

Vrije inschrijving
In de middagen en op zaterdag kunnen kinderen zich, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, inschrijven om mee te doen met Optimist on Tour. Alle basisschoolleerlingen met een zwemdiploma zijn van harte welkom! Kinderen krijgen een theorieles op de kant en zitten vervolgens zelf achter het roer van een Optimist en gaan kanovaren, suppen (stand up paddling) of windsurfen.

Bouw Je Bootje
Misschien heb jij al een zwemdiploma, maar heb jij ook al een ‘bootbouw’ diploma? Bij Bouw Je Bootje gaan schoolkinderen doordeweeks hun eigen (roei)bootje bouwen en te water laten. Ook de kinderen van de vrije inschrijving kunnen hun bouwkunsten laten zien op woensdag na de lunch en vrijdag na schooltijd.

Nieuwsgierig?
Kijk op www.optimistontour.nl en meld je aan om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan ook ter plekke op locatie!

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!