LET OP: Mobiel vasthouden tijdens het fietsen 95 euro boete!

Mobiel vasthouden tijdens het fietsen vanaf 1 juli 2019 verboden - Foto: Pixabay
ADVERTENTIE
Hier kan binnenkort uw advertentie staan!
Binnenkort uw advertentie op deze plek?
Dit is advertentieruimte!
Dit is advertentieruimte!

ZAANSTREEK – Vanaf 1 juli 2019 mag je geen mobiele telefoon meer vasthouden tijdens het fietsen. Voorheen was dit niet verboden, maar vanaf aanstaande maandag dus wel. Bijvoorbeeld om te appen, de navigatie te gebruiken of muziek uit te zoeken op de fiets. Het verbod geldt voor alle mobiele elektronische apparaten voor communicatie- en informatieverwerking. Als je stilstaat mag je je telefoon of ander mobiel apparaat wel vasthouden en bedienen.

Politie Zaanstreek waarschuwt dat er al heel veel aandacht voor deze nieuwe maatregel is geweest, zij zullen daarom direct overgaan tot het schrijven van bekeuringen! Het boetebedrag is 95 euro, plus 9 euro administratiekosten. De politie roept ouders op om deze nieuwe wetgeving met hun kinderen te bespreken.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in je telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075

ADVERTENTIE
Binnenkort uw advertentie op deze plek?
Binnenkort uw advertentie op deze plek?
Binnenkort uw advertentie op deze plek?
Binnenkort uw advertentie op deze plek?