Home 112 Wapens, hennep en harddrugs gevonden tijdens controles

Wapens, hennep en harddrugs gevonden tijdens controles

0
Wapens, hennep en harddrugs gevonden tijdens controles
Wapens, hennep en harddrugs gevonden tijdens controles - Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – De afgelopen dagen trokken de gemeente Zaanstad, Politie, Openbaar Ministerie Noord-Holland, Omgevingsdienst en Belastingdienst samen op om actief meldingen van illegale activiteiten, drugs, wapens en andere ondermijnende activiteiten te controleren.

Deze actie gaf volgens de politie een mooi resultaat: harddrugs, materiaal voor een hennepplantage, vuurwapens, nep merkkleding en 2 gestolen scooters zijn in beslag genomen. Twee personen zijn tijdens deze acties aangehouden. Daarnaast is illegale bewoning geconstateerd en verschillende milieuovertredingen.

Tijdelijke sluiting

Zaterdagavond 11 mei vonden meerdere horeca controles in Zaanstad plaats door gemeente, Politie en Douane. Een horecagelegenheid in Zaandijk is op last van de burgemeester voor 4 weken gesloten na het aantreffen van verdovende middelen. Hierbij is 1 persoon aangehouden op verdenking van dealen. Hij had onder andere meerdere wikkels harddrugs bij zich.

Wapens en drugs

Maandag en dinsdag zijn in totaal 14 signalen gezamenlijk gecontroleerd. In twee panden in Wormer werden dinsdag twee vuurwapens, meerdere soorten harddrugs (zoals cocaïne), hennep, materiaal voor een hennepplantage en cashgeld in beslag genomen. Hiervoor is 1 persoon aangehouden. De gemeente Wormerland neemt voorbereidingen voor een spoedsluiting van 1 van de panden.

Bron: Politie.nl

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!