Home Agenda Tegel eruit, gratis plant erin!

Tegel eruit, gratis plant erin!

0
Tegel eruit, gratis plant erin!

ZAANSTREEK – Het wordt warmer en natter in de Zaanstreek. Wat kunnen we doen? Meer groen! Haal een tegel uit je tuin en lever die zaterdag 20 april in bij een van de zes deelnemende winkels in de Zaanstreek. In ruil voor die tegel krijg je een gratis vaste plant. Met meer groen in de tuin zijn we beter voorbereid op nattere en warmere perioden.

Het klimaat verandert. Ook in de Zaanstreek wordt het steeds natter en warmer. Het KNMI voorspelt dat regenbuien de komende jaren extremer worden. De zomers worden heter, terwijl onze huizen en straten daarop niet zijn gebouwd. Tegels houden warmte vast. Planten en bomen zorgen voor verkoeling en schaduw.

Om de Zaanstreek gezamenlijk groener te maken organiseren de gemeenten Zaanstad, Wormerveer en Oostzaan de actie Tegel eruit, Plant erin. De winkels Ranzijn Zaandam, Praxis Zaandam, Welkoop Wormerveer, Praxis Wormerveer, Bloemisterij Van de Pol Oostzaan en Jansen Groencentrum Markenbinnen werken mee aan de actie.

Op zaterdag 20 april 2019 kun je bij deze winkels een tegel inleveren en ontvang je voor deze tegel een gratis vaste plant. Voor de actie geldt 1 gratis plant per adres en OP=OP. Meer tegels inleveren mag wel. De tegels worden of hergebruikt of verwerkt tot nieuw granulaat als grondstof door de Rutte Groep in Zaandam.

Kijk voor meer info op: Duurzaan.nl/klimaatverandering

Bron: Gemeente Zaanstad

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!