Home Zaanstad Assendelft Ouders kunnen vanaf nu doodgeboren kind laten registreren

Ouders kunnen vanaf nu doodgeboren kind laten registreren

0
Ouders kunnen vanaf nu doodgeboren kind laten registreren
Monument voor doodgeboren kinderen op de Gemeentelijke Begraafplaats Zaandam - Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANSTREEK – Op 12 september 2018 werd op de Gemeentelijke Begraafplaats Zaandam het monument voor doodgeboren kinderen onthuld. Door een wetswijziging is het vanaf vandaag mogelijk om de geboorte van een kind dat dood ter wereld is gekomen, ongeacht de duur van de zwangerschap, officieel op te laten nemen in de Basisregistratie Personen (BRP/bevolkingsregister).

“Afgelopen jaar had ik de eer om op de begraafplaats in Zaandam een monument te onthullen voor kinderen die zijn overleden tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. [] Wat mooi dat ouders op die manier rust mogen krijgen en erkenning…” – wethouder Songül Mutluer

De wet werkt met terugwerkende kracht. Kinderen die jaren geleden levenloos ter wereld kwamen, kunnen alsnog worden ingeschreven. Tot nu toe bestonden doodgeboren kinderen formeel niet, dit vaak tot verdriet van de ouders. Zij konden hun doodgeboren kind wel al laten registeren bij de burgerlijke stand.

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!