Home Zaanstad Koog aan de Zaan Jari (5) verzamelt 200 kerstbomen voor Scouting Koog-Zaandijk

Jari (5) verzamelt 200 kerstbomen voor Scouting Koog-Zaandijk

0
Jari (5) verzamelt 200 kerstbomen voor Scouting Koog-Zaandijk
Jari (5) verzamelt ruim 200 kerstbomen voor Scouting Koog-Zaandijk - Foto: Pascal Fielmich

ZAANSTAD – De 5-jarige Jari uit Koog aan de Zaan heeft de afgelopen weken zijn vrije tijd goed benut. Hij heeft in de omgeving van het Glazenmakersveld ruim 200 afgedankte kerstbomen opgehaald. De bomen worden ingezameld voor Scouting Koog-Zaandijk. Gemeente Zaanstad betaald de vereniging een vergoeding van € 0,40 per ingeleverde kerstboom, waarvan € 0,20 voor de vereniging is en € 0,20 wordt uitbetaald aan de bezorger van de kerstboom.

Wanneer je minimaal 50 kerstbomen had verzameld kon je HVC Zaanstad op afspraak de bomen op laten halen. Zaterdagochtend was het eindelijk zover en kon Jari zijn tegoedbonnen verzilveren voor klinkende euro’s. Zijn ouders Arjen en Anke zijn wel geschrokken van het grote aantal bomen. “Dit hadden we niet verwacht. Het is een beetje uit de hand gelopen” zegt moeder Anke. Maar ze vindt het wel mooi om te zien hoe haar zoon werkt voor zijn geld. Op de vraag wat hij met het geld gaat doen is Jari duidelijk: “Samen met de buurman een ijsje halen!”

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 – 30 550 075!