Jos en Marion Noordeloos exposeren in Het Weefhuis

Foto: Pascal Fielmich

ZAANDIJK – Jos en Marion Noordeloos uit Wormerveer exposeren zaterdag 30 en zondag 31 oktober beelden, schilderijen en fotografie in Het Weefhuis in Zaandijk. Ze dachten, ‘Durfus’ – durf eens wat te laten zien en kruip uit je comfortzone.

Marion Noordeloos maakt al ruim 20 jaar beelden. Zij begon haar ontdekkingsreis bij Fluxus waar ze de geheimen van klei en beeldhouwen ontdekte. Daarna volgde een opleiding bij Creat, De Nieuwe Academie in Alkmaar; daar leerde zij haar eigen beeldtaal ontwikkelen. Vervolgens heeft ze met veel enthousiasme zelf les gegeven bij verschillende buurthuizen, instellingen en in haar eigen atelier

De expositie toont daarnaast fotografie en schilderijen van Jos, werk dat teruggaat tot 1974. Zijn onderwerpen kiest hij heel breed; soms dichtbij huis en andermaal is het Bretagne of abstracte fotografie, zowel zwart-wit als in kleur. Als fotograaf sloot Noordeloos zich graag aan bij andere fotografen; zo was hij lid van fotoclub Jacob Olie in Amsterdam en later van fotogroep Spectrum te Zaandam.

Expositie ‘Durfus’ van Jos en Marion Noordeloos

Datum: Zaterdag 30 en zondag 31 oktober 2021, 13:00 – 17:00 uur
Locatie: Het Weefhuis, Lagedijk 39, 1544 BB, Zaandijk

Vorig artikelMotoragent komt ten val en raakt gewond in Zaandam
Volgend artikelVerdachte (16) aangehouden voor steekpartij Zaandijk