Twee verdachten aangehouden voor explosie Hotel Zaandijk

Raamkozijn uit Hotel Zaandijk geblazen door explosie - Foto: Sam de Joode / Inter Visual Studio

ZAANDIJK – De politie heeft dinsdagochtend een 17-jarige jongen en een 43-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting in Hotel Zaandijk aan de Lagedijk.

In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april 2019, vond rond 02:25 uur een explosie plaats in het hotel en al snel werd duidelijk dat het een doelgerichte actie betrof. Op videobeelden was namelijk te zien dat een man met een hamer een raam insloeg, naar de bar in het restaurantgedeelte liep, hier iets neergelegde en vervolgens aanstak. Daarna ging de man er snel vandoor en kort daarna volgde de explosie.

De recherche is het tweetal door uitgebreid onderzoek op het spoor gekomen en is op dit moment bezig te achterhalen wat de exacte rol van de twee Amsterdammers bij deze brandstichting is.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelAutomobilist ramt lantaarnpaal en gaat ervandoor
Volgend artikelPolitieauto betrokken bij ongeval op Provincialeweg N246