Home 112 Getuigenoproep explosie Hotel Zaandijk in Opsporing Verzocht

Getuigenoproep explosie Hotel Zaandijk in Opsporing Verzocht

0
Getuigenoproep explosie Hotel Zaandijk in Opsporing Verzocht
Raamkozijn uit Hotel Zaandijk geblazen door explosie - Foto: Sam de Joode / Inter Visual Studio

ZAANDIJK – Dinsdagavond wordt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht (20:30 uur – NPO 1) de hulp van het publiek gevraagd bij de zaak van de explosie in Hotel Zaandijk op woensdag 24 april 2019. Woensdagavond gebeurt dit in het opsporingsprogramma Bureau NH (17:45 uur – NH).

De politie is op zoek naar getuigen in verband met een explosie in de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 april in een hotel aan de Lagedijk. Op camerabeelden is te zien hoe een donker geklede man op een scooter zonder kentekenplaten rond 02:25 uur over de Julianabrug aan komt rijden. De man zet de scooter zo neer zodat hij snel weer weg kan rijden en loopt naar het restaurantgedeelte van het hotel. Daar slaat hij met een hamer een raam in, loopt naar de bar en zet hier iets op wat hij vervolgens aansteekt. Dan gaat hij er snel vandoor. Kort daarop volgt een explosie die enorme schade aanricht aan het pand. De verdachte gaat ervandoor in dezelfde richting van waaruit hij gekomen is: over de Julianabrug, waarna hij mogelijk de wijk ‘Het Kalf’ in is gegaan. Na de brug sloeg hij namelijk rechtsaf de Diederik Sonoyweg op in de richting van Haaldersbroek.

Op weg naar het hotel passeerde de scooterrijder een fietser. De politie komt graag in contact met deze fietser.

Vragen

  • Wie heeft de scooter zien rijden in de nacht van 23 op 24 april?
  • Wie was de fietser die op 24 april, rond 2:25 uur, door de scooterrijder gepasseerd werd toen deze naar het hotel reed?

Heeft u informatie over deze zaak? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of via het tipformulier.

Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

https://youtu.be/n-NXRaxtSIw?t=105

Stuur een WhatsApp naar DitisdeZaanstreek.nl
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact in uw telefoon en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!