Tweede verdachte overval Zaans Museum aangehouden

Foto: Pascal Fielmich / Inter Visual Studio

ZAANDAM – De politie heeft dinsdagochtend een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de diefstal van een schilderij van Monet uit het Zaans Museum op zondag 15 augustus. Het betreft een 37-jarige man uit Purmerend.

Eerder werd in het onderzoek al een 49-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten.

Poging diefstal Zaan Museum

Op zondagochtend 15 augustus probeerden twee mannen, op klaarlichte dag, (rond 10:30 uur) een schilderij uit het Zaans Museum te stelen. Dit is toen mislukt, onder meer door heldhaftig ingrijpen van bezoekers en personeel.

Bij die roof is destijds ook een schot gelost door een van de verdachten. Daar is niemand bij gewond geraakt en de twee daders zijn zonder buit vertrokken op een scooter. Die scooter werd later die ochtend teruggevonden op de Zuiderweg in Wijdewormer.

Vorig artikelAutobrand in Zaandam; politie doet onderzoek
Volgend artikelLuchtfoto: Saendelft West (Parkrijk)