Tijdelijke afsluiting Prins Bernhardbrug in Zaandam

Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – De Prins Bernardbrug in Zaandam krijgt een technische onderhoudsbeurt. De gemeente werkt van maandag 10 januari tot en met zondag 23 januari 2022. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig om op bepaalde momenten één rijbaan af te sluiten. In het weekend van 22 en 23 januari wordt de hele brug afgesloten. Het onderhoud van de brug is nodig, zodat iedereen gebruik kan blijven maken van de brug en deze niet onverwacht dicht moet vanwege storingen.

Het grootste deel van de werkzaamheden bestaan uit het verwijderen en vernieuwen van de bedienings- en besturingsinstallatie. Na de werkzaamheden voldoet deze brug aan de Europese wet- en regelgeving. Verkeersdeelnemers die gebruik maken van de brug kunnen hinder ondervinden door vertraging en/of een omleiding. De brug is volledig afgesloten voor al het verkeer op:
– zaterdag 22 januari van 07:00 tot 19:00 uur
– zondag 23 januari van 07:00 tot 17:00 uur

Omleidingsborden
Als er op een van deze dagen vorst is, kan dit van invloed zijn op de planning. Bij de andere bruggen over de Zaan en bij de toegangswegen staan omleidingsborden en langs de Zaan staan borden voor de scheepvaart.

Scheepvaartverkeer
Voor het scheepvaartverkeer geldt een stremming van maandag 10 januari 2022 vanaf 06:00 uur tot maandag 24 januari 06:00 uur. Tijdens de stremming is het wel mogelijk om onder het  vaste deel(oostzijde) van de brug door te varen. De maximale doorvaarthoogte is 4,12 meter. De maximale doorvaartwijdte is 8 meter.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op Buitengewoon.Zaanstad 

Vorig artikelMan (56) overleden na brand op boot in Koog aan de Zaan
Volgend artikelAutobrand in Zaandam; politie doet onderzoek