Voetganger (65) overleden na ongeval op fietspad

ZAANDAM – De voetganger die donderdagmiddag werd aangereden op het fietspad achter het ziekenhuis is aan zijn verwondingen overleden.

Donderdagmiddag rond 16:30 uur raakte een 65-jarige voetganger uit Volendam zwaargewond bij een ongeval. Dit gebeurde op het fietspad aan het Julianaplein. Het fietspad loopt vanaf het Koningin Julianaplein in de richting van de Burgemeester In ’t Veldpark. Hier werd de man aangereden door een 17-jarige jongen uit Zaandam op een bromscooter.

Vermoedelijk haalde de bromfietser twee fietsers in die in dezelfde richting reden. Voor deze fietsers liep het slachtoffer. Bij het terugsturen heeft de scooterrijder waarschijnlijk de voetganger geraakt.

Getuigenoproep

De politie heeft een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld en is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval. De politie is met name op zoek naar twee fietsers die het ongeval hebben gezien. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

door

Tags: