maandag, juni 17, 2024
Home Zaanstad Assendelft Nieuwbouw Campus Techlands stap dichterbij

Nieuwbouw Campus Techlands stap dichterbij

ZAANDAM – Gemeente Zaanstad heeft de grond voor de bouw van de nieuwe locatie van Techlands aan de Aris van Broekweg verkocht aan het Centrum voor Technische Bedrijfsopleidingen (CTBO). Wethouder Economische Zaken Hans Krieger: “Dit is een belangrijke stap richting de nieuwbouw van de campus waar technische opleiders en bedrijven studenten zullen opleiden voor technische beroepen. Het bedrijfsleven geeft aan dat zij structureel behoefte heeft aan medewerkers die technisch geschoold zijn en deze mensen zijn erg schaars op de arbeidsmarkt. Als gemeente vinden we het belangrijk om te investeren in meer werkgelegenheid voor onze inwoners en hebben we aandacht voor de groei van bedrijven.”

Glazen wand

Henk Kemkes, initiatiefnemer en directeur Tetrix Techniekopleidingen: “De glazen wand van de nieuwe locatie maakt moderne technieken zichtbaar. Door nog meer samen te werken met bedrijven, zien jongeren en zij-instromers direct hoe de machines en installaties in de praktijk werken. Dat maakt het onderwijs aantrekkelijker en leerzamer.”

Start bouw na de zomer

De gecombineerde procedure voor de bestemmingsplanwijziging en vergunningaanvraag loopt. Naar verwachting start de bouw direct na deze zomervakantie en wordt het nieuwe pand eind juni 2022 opgeleverd. Op deze locatie gaan de techniekopleider Tetrix Techniek, Regio College, Engie en andere bedrijven nauw samenwerken. Ook is er ruimte voor ondersteunde technieklessen voor het VMBO.

De bestaande opleidingslocaties van het Regio College en IW Noord-Holland aan de Cypressehout en van Regio College en Bouwmensen aan de Jufferstraat zijn ook onderdeel van Techlands.

Toekomstbestendige baan

Techlands is een brede samenwerking tussen de gemeenten in Zaanstreek-Waterland, provincie Noord-Holland, onderwijsinstellingen en technische bedrijven uit de regio. Techlands is in 2019 gestart met als doel meer mensen op te leiden voor een toekomstbestendige baan in de techniek.

Aantrekkelijke vestigingsplek bedrijven

Daarnaast wil de regio een aantrekkelijke vestigingsplek zijn én blijven voor bedrijven. Techlands richt zich op jongeren, zij-instromers, en medewerkers die al in de techniek werken. Zij worden opgeleid en bijgeschoold voor functies binnen de regionale food-, proces- en maakindustrie, de installatiebranche en de bouw. In 2019 hebben 1.900 studenten een opleiding gevolgd binnen Techlands. Het streven is dat Techlands in 2025 bijna 2.400 mensen opleidt.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments