Home Nieuws Tijdelijke corona testbus in Poelenburg

Tijdelijke corona testbus in Poelenburg

0
Tijdelijke corona testbus in Poelenburg
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – In de wijk Poelenburg in Zaandam gaat GGD Zaanstreek-Waterland vanaf woensdag 6 januari tijdelijk een landelijke corona testbus inzetten. De hoge besmettingscijfers en het lage testpercentage in de wijk, in verhouding tot andere wijken in de regio, vormen de aanleiding voor de inzet van de testbus. Met de inzet van de mobiele unit in de wijk zelf hoopt de GGD de testbereidheid te verhogen en vroegtijdig besmettingen op te sporen. Inwoners van Poelenburg (Zaanstad) kunnen van 6 t/m 10 januari en vanaf 18 januari elke dag tussen 08:30 – 15:15 uur zonder afspraak terecht bij de testbus op het parkeerterrein bij wijkcentrum De Poelenburcht aan het Weerpad 1A. Dit in tegenstelling tot de reguliere teststraten, waar alleen op afspraak wordt getest. Wel dient men een identiteitsbewijs mee te nemen naar de testbus.

In de testbus wordt de pcr-test afgenomen, dit is de reguliere test die de GGD uitvoert waarbij het testmonster naar een lab wordt gestuurd en de uitslag 24-48 uur na afname bekend is.

De bus komt van het Landelijk Serviceloket Testen (LST) van GGD GHOR Nederland. Dit loket is opgericht om GGD’en te ondersteunen bij het testen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘Dit is de Zaanstreek’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!