Home Agenda Eenmalige subsidie voor Cultureel Centrum Bullekerk

Eenmalige subsidie voor Cultureel Centrum Bullekerk

0
Eenmalige subsidie voor Cultureel Centrum Bullekerk
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Gemeente Zaanstad heeft de Bullekerk een eenmalige subsidie van € 25.000 toegekend voor het organiseren van culturele activiteiten. Door de Bullekerk in haar opstartfase als nieuw cultuurcentrum te ondersteunen, zet Zaanstad zich in voor een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten voor inwoners en bezoekers. De subsidie is bestemd voor culturele activiteiten die plaatsvinden in 2020.

Maatschappelijk en culturele functie

Wethouder Cultuur Annette Baerveldt: “De Bullekerk is een belangrijk gebouw behorend tot het Zaans erfgoed met een centrale ligging, dichtbij veel andere Zaanse cultuurinstellingen. De omvorming van de Bullekerk tot Cultuurcentrum is een uitbreiding van het culturele aanbod in Zaanstad en biedt kansen op samenwerking met andere instellingen en een bredere programmering. Daarnaast heeft de Bullekerk een maatschappelijke functie voor de buurt en vindt het college het waardevol dat inwoners kunnen genieten van culturele en maatschappelijke activiteiten in een prachtig historisch gebouw.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!