Verdachte aangehouden voor overvallen op Gall & Gall

Foto: Arjen Tushuizen / Inter Visual Studio

ZAANSTREEK – Zaterdagmiddag 4 juli kwam een man de Gall & Gall aan de Spaansgroenstraat in Zaandam binnenlopen. De man vroeg om een aantal flessen cognac. Toen deze voor hem op de toonbank stonden, pakte hij een mes waarmee hij het winkelpersoneel bedreigde. Vervolgens pakte hij de tassen met flessen en liep de slijterij uit, zo meldt Politie Zaanstreek op Facebook.

Dinsdagavond 7 juli vroeg vermoedelijk dezelfde man bij de Gall & Gallin in het filiaal van Albert Heijn aan de Verzetstraat in Koog aan de Zaan om een aantal flessen cognac. Hij stopte een deel van de flessen in zijn rugtas. De rest van de flessen zaten in een plastic tas. In plaats van te betalen, draaide de man zich om en wilde naar buiten lopen. Toen winkelpersoneel achter de man aan ging, pakte hij een mes en bedreigde hier het personeel mee.

Dankzij het opgegeven signalement en onderzoek kon de politie de identiteit van de man achterhalen. Toen zij hem in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juli in Zaandam op straat tegenkwamen, kon hij worden aangehouden. Bij de verdachte werd een mes aangetroffen dat mogelijk bij de berovingen is gebruikt.

De verdachte is inmiddels aan de Rechter Commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelZomerboodschap van wijkagent Ron Bergman
Volgend artikelLuchtfoto: Watertoren Assendelft