Opbouw triagetent Zaans Medisch Centrum van start

Foto: Sam de Joode / Inter Visual Studio

ZAANDAM – Bij de spoedeisende hulp van het Zaans Medisch Centrum wordt een zogenoemde ’triage-tent’ geplaatst. Dit in verband met de verwachte drukte vanwege het coronavirus. De tent is waarschijnlijk rond het middaguur klaar en zal dan in gebruik worden genomen.

Scheiden patiënten
In de triage-tent kunnen artsen de ernst van de klachten per patiënt beoordelen en beslissen welke patiënten het snelst geholpen moeten worden. Het ziekenhuis wil zo voorkomen dat iemand die met een heel ander probleem naar het ziekenhuis komt, besmet wordt met het virus.

Het ziekenhuis bereidt zich voor op een grotere toeloop van patiënten dan normaal. In de tent kan bijvoorbeeld ook een mobiele CT-scanner komen te staan.

Luchtwegklachten
De extra maatregelen zijn bedoeld om sneller te kunnen controleren of mensen met luchtwegklachten besmet zijn met het coronavirus. Op dit moment moeten artsen alle mensen met luchtwegklachten behandelen als coronapatiënt, zolang niet duidelijk is of het om het coronavirus gaat.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikel[UPDATE] Alle scholen, horeca en sportclubs dicht
Volgend artikelDrie automobilisten gewond bij ongeval op A7