Home Zaanstad Assendelft Nog net zo gek op elkaar als 65 jaar geleden

Nog net zo gek op elkaar als 65 jaar geleden

0
Nog net zo gek op elkaar als 65 jaar geleden
Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Zaterdag bezochten burgemeester van Zaanstad Jan Hamming en zijn vrouw Roya het echtpaar Rens Biersteker (85) en Trees Biersteker-Hoffman (83) om ze namens het college van B&W te feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.

Het echtpaar Biersteker-Hoffmann is op 8 maart 2020 officieel 65 jaar getrouwd. Zij ontmoette elkaar in 1951 op de bruiloft van een broer van Rens. Het zusje van de bruid was een vriendin van Trees.

De heer Biersteker werd zijn diensttijd beroepsmilitair. Om voor een woning in aanmerking te komen via de dienst moest je gehuwd zijn. Mede daarom trouwden ze op 8 maart 1955 op respectievelijk 20 en 18 jarige leeftijd. Dat bleek een schot in de roos. Dochter Marianne geeft aan: “Nu, na 65 jaar huwelijk, 4 kinderen, 7 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen, zijn ze nog net zo gek op elkaar als toen ze trouwden”.

Na zijn tijd als militair is de heer Biersteker overgestapt naar de politie in Amsterdam. Mevrouw Biersteker-Hoffmann stopte met werken. Zij is later, toen de kinderen al groot waren, in een herenmodezaak op de Westzijde in Zaandam gaan werken. In 1969 zijn ze naar Zaandam verhuisd. Ze woonden eerst op de Statenhoek en na diverse verhuizingen zijn ze in 1989 naar de IJdoorn verhuisd waar ze al jaren met veel plezier wonen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!