zaterdag, mei 25, 2024
Home Zaanstad Zaandam Gala brengt 155.000 euro op voor Het Vergeten Kind!

Gala brengt 155.000 euro op voor Het Vergeten Kind!

ZAANDAM – Het tweede ‘Van Huis naar Thuis’ gala van Rotaryclub De Zaan Zaandijk heeft maar liefst € 155.000,- opgebracht voor Stichting Het Vergeten Kind. Een avond die werd bijgewoond door 235 gasten, overwegend Zaanse ondernemers. De aanwezigen werden getrakteerd op een culinair diner, een mooie line up aan artiesten, een loterij met aansprekende prijzen, een stille veiling en een sprankelende veiling bij opbod onder leiding van een professionele veilingmeester. Aan het eind van de avond kon dit magistrale bedrag worden gepresenteerd.

De avond werd gehouden in Het Hem op het Hembrugterrein. Na het openingswoord door galavoorzitter Olof Frankfort leidde presentatrice Francis Beukeveld, tevens verbonden als ambassadrice aan Het Vergeten Kind, de gasten door de avond.

Tussen de gerechten door werd aandacht gevraagd voor Het Vergeten Kind. Met sprekers als Margot Ende, directeur van Stichting Het Vergeten Kind, ambassadrice Natasja Froger en Noortje en Annamara, twee Unforgettables, kinderen uit de doelgroep. De aanwezigen genoten van optredens van De meisjes van de Koffiekade, dansers van de Juvat Dance Acadamy, zanggroep 3:AM, Tim Knol, George Baker en Wolter Kroes.

De avond had een Zaans karakter: de locatie, de aanwezigheid van burgemeester Jan Hamming en wethouders Songül Mutluer en Gerard Slegers, alle artiesten hebben een Zaanse achtergrond en het feit dat een deel van de opbrengst naar de Zaanse Vergeten Kinderen gaat. Deze zomer gaan deze kinderen mee met de door Stichting Vergeten Kind georganiseerde reis naar De Efteling.

Hoogtepunt van de avond was de veiling die door veilingmeester Paulina Cramer op een elegante manier werd geleid. Met humor werden de gasten uitgedaagd om te bieden. Topkavels waren de golfreis naar St. Andrews, de vakantieweek voor 10 kinderen in Hotel Heppie en de figurantenrol in Goede Tijden Slechte Tijden. Opmerkelijk en geheel passend in de sfeer van de avond was dat Wolter Kroes die optrad nadat de opbrengst bekend was gemaakt, de toezegging deed om het bedrag met € 4.000,- te verhogen waardoor het eindbedrag op € 155.000,- kwam.

Galavoorzitter Olof Frankfort: “Het was kort na het eerste gala dat we elkaar binnen de club aankeken. Gaan we het nog een keer doen, maar dan nog ietsje beter? Unaniem hebben we daar als jongste Rotaryclub uit de Zaanstreek ja op gezegd. Al snel kwam het idee, kijkend naar de gasten van de eerste editie, om het meer een Zaans karakter te geven.

Met de nodige uitdagingen hebben we het evenement – mede dankzij professionele en vrijwillige ondersteuning – kunnen organiseren. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de opbrengst van het eerste gala van € 139.000,-, dat ook voor Stichting Het Vergeten Kind was, hebben kunnen overtreffen. En ja, we zijn trots. Trots op onszelf qua organisatie maar bovenal op de partijen en de gasten die ons gala op een bijzondere manier hebben ondersteund.”

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
RELATED ARTICLES

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Most Popular

Noorderlicht boven Saendelft

ASSENDELFT - Op diverse plekken in Nederland is het noorderlicht waargenomen. Veel mensen, waaronder Dit is de Zaanstreek fotograaf Pascal Fielmich, gingen er op...

Luchtfoto: Nieuwbouw Kreekrijk Assendelft

ASSENDELFT - In het noordwesten van Assendelft wordt het nieuwbouwproject Kreekrijk ontwikkeld. Een nieuwbouwwijk die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende...

Luchtfoto: Wonen in de Honigfabriek

KOOG AAN DE ZAAN - De voormalige Honigfabriek aan het Zuideinde is grotendeels gesloopt en maakt plaats voor appartementen. De gevel aan de Zaankant...

Luchtfoto: H. Maria Magdalena (Kalverkerk) ’t Kalf

ZAANDAM - De H. Maria Magdalenakerk, bijnaam "Kalverkerk", is een rooms-katholieke kerk in neogotische stijl. Het is een van de oudste kerken van de...

Recent Comments