Locoburgemeester feliciteert 100-jarige Jan Knip

ZAANDAM – Woensdag ging locoburgemeester Hans Krieger op bezoek bij Jan Knip om hem te feliciteren met zijn 100e verjaardag!

Meneer Knip, een geboren en getogen Amsterdammer, verhuisde twee jaar geleden naar Zaanstad zodat hij dichtbij zijn dochter en schoonzoon woont. Na het behalen van zijn Middelbare Handelsschool diploma trad hij in dienst bij de Gemeente Amsterdam. Op 5 februari 1940, enkele maanden voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak, moest meneer Knip in militaire dienst. In 1942 ontving hij een oproep om als dwangarbeider in Duitsland te gaan werken. Om deze reden moest de heer Knip onderduiken totdat de geallieerden in 1945 een einde maakten aan de oorlog.

Na de oorlog kon de heer Knip weer aan de slag bij de Gemeente Amsterdam. In zijn vrije tijd hockeyde meneer Knip bij hockeyclub Hurley waar hij zijn vrouw leerde kennen en met wie hij in 1948 trouwde. Omdat hij zich jarenlang heeft ingezet als vrijwilliger is meneer Knip lid van verdienste (en tevens het oudste lid) van Hurley. Samen met dochter Annemarie woonde het gezin aan de Cornelis Trooststraat in de Pijp. Van 1972 tot aan zijn pensionering in 1982 werkte hij bij het Stedelijk Museum. In 1993 overleed de echtgenote van de heer Knip. De heer Knip heeft twee kleinzonen en vier achterkleinzonen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, ,

door

Tags: