Bruggen centrum Zaandam vanaf zaterdag afgesloten

Foto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – De Beatrixbrug gaat vanaf zaterdag 11 januari 2020 dicht. De naastgelegen Wilhelminabrug is al dicht. Door het sluiten van beide bruggen is de Wilhelminasluis (waar beide bruggen onderdeel van uitmaken) afgesloten voor het wegverkeer.

De provincie Noord-Holland vernieuwt het sluizencomplex, omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte staat verkeert. Tijdens de afsluiting wordt al het verkeer omgeleid. (Brom)fietsers, voetgangers en minder validen kunnen gebruik maken van een tijdelijke zogenaamde pontonbrug (zie foto). Deze brug loopt van de Burchtkade naar de kade voor het Zaantheater en is alle dagen van de week 24 uur per dag beschikbaar. De brug heeft een uitvaarbaar deel zodat scheepvaart kan passeren. Wanneer dit deel open staat geldt een wachttijd van gemiddeld 15 minuten. Er wordt bij het openen van de brug rekening gehouden met de spitstijden.

De werkzaamheden aan de Beatrixbrug duren naar verwachting tot eind juni 2020. Dit is iets later dan aanvankelijk gepland. Dit komt doordat de betonnen constructie van de brug ernstig is aangetast door water en dooizout. Ook is gebleken dat de dekking (betonlaag boven de wapening) in het verleden niet goed is aangebracht en daarom hersteld moet worden. Door deze werkzaamheden nu uit te voeren wordt voorkomen dat de brug op een later opnieuw afgesloten wordt. De herstelwerkzaamheden gelden niet voor de Wilhelminabrug. Deze opent volgens planning eind mei 2020.

Openbaar vervoer

Bussen rijden andere routes tijdens de afsluiting van de Wilhelminasluis. De aangepaste routes zijn op de site van Connexxion en op www.9292ov.nl te vinden.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelAutobrand Schellingweg; politie doet onderzoek
Volgend artikelFietser raakt gewond op Rosariumlaan