Lintje voor brandweerman Freddy Wijker

ZAANDAM – Locoburgemeester Hans Krieger heeft zaterdagavond een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan brandweerman Freddy Wijker. De heer Wijker wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving.

Freddy Wijker (61) is sinds 1986 lid van de vrijwillige brandweer in de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Hij begon als vrijwillig brandweerman en kazernecommandant van de kazerne Westzaan-Noord. Tijdens zijn lange staat van dienst doorliep hij diverse functies bij de post Prins Bernhardplein in Zaandam. Naast bevelvoerder en kazernecommandant was hij bijna 25 jaar opleidingsinstructeur. In die hoedanigheid heeft hij vele brandweermensen opgeleid tot brandwacht. Ook leidde hij bevelvoerders op.

Omdat hij zich daarnaast ook nog inzette bij het inwerktraject TSflex (variabele voertuigbezetting) en bij de SiE (Snel inzetbare Eenheid) was hij een belangrijke brandweerschakel in de regio.

Als ervaren kazernecommandant en leidinggevende ondersteunde de heer Wijker bovendien de postcoördinator en de bevelvoerder van de Post Prins Bernhardplein met raad en daad.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!

Geplaatst

in

, , , ,

door

Tags: