Pand een jaar dicht na aanhouding drugsdealer

Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Donderdag is een pand aan de Veldbloemenweg voor 12 maanden gesloten. De 37-jarige bewoner van het pand is onlangs door de politie aangehouden wegens het dealen van drugs vanuit zijn auto. Ook zijn diverse kopers van de drugs aangehouden. Na onderzoek bleek de verdachte een grote hoeveelheid hard- en softdrugs in zijn schuur te hebben opgeslagen.

Duur van de sluiting

De gemeente kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!
Vorig artikelVier gewonden bij frontale botsing op Dorpsstraat
Volgend artikelHerinrichting Zuideinde gereed