Home 112 Woning drie maanden dicht na aantreffen harddrugs

Woning drie maanden dicht na aantreffen harddrugs

0
Woning drie maanden dicht na aantreffen harddrugs
Een op last van de burgemeester gesloten drugspand in de gemeente Zaanstad - Archieffoto: Pascal Fielmich

ZAANDAM – Vrijdag is een woning aan de Clusiusstraat voor drie maanden gesloten. Enkele weken geleden zijn diverse soorten harddrugs zoals cocaïne en MDMA in het pand aangetroffen. Ook is een op echt gelijkend vuurwapen in beslag genomen. De 44-jarige bewoonster is aangehouden door de politie, evenals een 22-jarige Zaandamse die ook in de woning aanwezig was.

Duur van de sluiting
De burgemeester kan bij het aantreffen van een hennepplantage of een handelshoeveelheid hard- of softdrugs besluiten een woning of bedrijfsruimte te sluiten. Dit doet de burgemeester op basis van artikel 13b van de Opiumwet.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen
Zaanstad heeft het sluitingsbeleid aangescherpt in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.
De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. De sluiting wordt dan ook steeds nadrukkelijk naar buiten gebracht. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Stuur een WhatsApp
Voeg ‘DitisdeZaanstreek.nl’ toe als contact en app nieuws, tips en foto’s naar 06 30 550 075!